Обавештења

Електронско заказивање уписа у први разред

Почиње електронско заказивање термина за упис у први разред основне школе путем Портала еУправа. Заказивање термина за тестирање почиње данас, док су термини за тестирање расположиви у периоду од 1. априла до 31. маја 2023. године

Линк за приступ:

https://euprava.gov.rs/OS_upis?

Oбележавањe школске славе Св.Саве

Ученици и радници наше школе су данас присуствовали литургији одржаној поводом обележавања школске славе Св.Саве у цркви „Вазнесења Господњег“ у Рајцу. Ученици осмог разреда,који су ове године били домаћини славе, су заједно са својим разредним старешином пресекли славски колач. Овом приликом је свештеник Петар Чолић даривао пакетићима ученике који су присуствовали литургији.

Предавање на тему насиље и превенције насиља

Дана 07.12.2022.године школски педагог реализовао је предавање на тему поступања у одговору на насиље и превенције насиља.

Предавању су присуствовали запослени који су по распореду у школи као и ученици виших разреда.

Угледни час

Поводом 21. октобра,Дана сећања на српске жртве у II светском рату, одржан је час корелације између историје где су предочене историјске чињенице о трагедији у Крагујевцу, и српског језика и књижевности где је обрађена песма „Крвава бајка“ Десанке Максимовић.

Европски дан језика

Европски дан језика је у нашој школи обележен квизевима, брзалицама, едукативним радионицама и питалицама. Ове активности извођене су на енглеском, руском и српском језику јер се у нашој школи изучавају ова три језика. Било је пуно тачних одговора, забаве и смеха.

Награђене ученице на ликовном конкурсу

Ученице веронауке Валерија Манковјановић – Сандуловић и Александра Станојевић 7. разред, награђене су на конкурсу православног часописа за децу „Светосавско звонце“ за своје ликовне радове поводом најрадоснијег хришћанског празника Васкрса. Валерија је насликала Распеће Христово а Александра, Пресвету Богородицу са Господом Исусом Христом. Обе ученице су радиле темперним бојама. Конкурс је отворен целе године, а награђени ученици добијају симболичне награде, књиге о нашој православној вери, или мајице и школски прибор са логом часописа.
За Валерију и Александру ће у школу накнадно стићи пригодне награде. Све честитке Валерији и Александри, желим им пуно успеха у даљем раду и изучавању веронауке.
вероучитељица Живка Манић

Презентације средњих школа у Неготину

Драги родитељи и ученици, уколико сте пропустили прилику да уживо испратите презентације средњих школа, пружамо Вам могућност да то урадите у нади да ће Вам то помоћи приликом доношења одлуке о избору професије и наставку школовања. Садржајима можете приступити кликом на одговарајућу везу.

inContact Logiese – Sign in to inContact.com Account | Login, Call


inContact Logiese – Sign in to inContact.com Account | Login, Call


inContact Logiese – Sign in to inContact.com Account | Login, Call