Обавештења

Међународни Дан Породице

Чланови Ученичког парламента су са својим координатором,15.5.2024. организовали радионицу посвећену Међународном Дану породице. У оквиру радионице се водио разговор о породици, правим породичним вредностима као и о значају породице током одрастања и живота. Ученицима је приказана и презентација на дату тему. Радионици су присуствовали сви ученици виших разреда наше школе. Након радионице,ученици су гледали изабрани породични филм у коме су могли да виде како се негују праве породичне вредности.

Презентација школе – Техничка школа Неготин

Професори Техничке школе (и бивши наставници наше школе) из Неготина су посетили нашу школу у циљу презентације Техничке школе ученицима 8.разреда и њиховим родитељима.

„Емпатијом и сарадњом до поверења и одговорности“

Педагог Сандра Салковић и наставник Дарко Кесегић су у оквиру недеље сећања на жртве прошлогодишњег немилог догађаја у Рибникару, организовали радионицу са темом „Емпатијом и сарадњом до поверења и одговорности“ дана 9.5.2024. Са ученицима виших разреда наше школе је у оквиру радионице вођен разговор о важности саосећања и квалитетне међусобне сарадње и одговорности.

Ускрс

24.4.2024. су вредне ученице нижих разреда наше школе са својим учитељицама Зорицом Шеган и Славицом Шујерановић, у оквиру радионице поводом Ускрса, офарбале и украшавале ускршња јаја🪺

СВЕТСКИ ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ

У организацији наставнице биологије, Биљане Стојановић и Ученичког парламента, 22.4.2024. је обележен СВЕТСКИ ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ.Одржано је предавање у оквиру којег је било речи о важности очувања наше планете са посебним освртом на рециклажу.

Општинско такмичење из географије

Ученик 7. разреда наше школе, Лазар Станојевић, је освојио 2. место и пласман на окружно такмичење из географије. Честитамо на одличном успеху Лазару и наставнику Милошу Голубовићу.

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ – ИНФОРМАТИКА И РАЧУНАРСТВО – ОКРУГ БОРСКИ

У организацији ДМС (Друштво математичара Србије) и Фондације „Петља“ 2. марта 2024. године у целој Србији су одржана окружна такмичења најталентованије деце за Програмирање. Окружно такмичење за Борски округ пребачено је ове године за Неготин и изведено је у организацији ОШ „Бранко Радичевић“ Неготин.

Наша деца, и деца наше Општине генерално, постигла су веома високе резултате:

КАТЕГОРИЈА 6. РАЗРЕДА:

1. МЕСТО и максималних 400 поена Никола Милошевић, 5. разред ОШ „Бранко Радичевић“, Неготин (Програмирање у C++, максимални број поена и то све за 45 минута времена и у категорији 6. разреда иако је 5. разред) – Феноменалан резултат.

2. МЕСТО и 200 поена, Милица Станковић, 6. разред ОШ „Вук Караџић“, Неготин (Програмирање и Python-у).

КАТЕГОРИЈА 7. РАЗРЕДА:

1. МЕСТО са 320 поена, Лазар Станојевић, ОШ „Момчило Ранковић“ Рајац (Програмирање и Python-у).

1. МЕСТО са 300 поена, Марија Данесковић, ОШ „Вук Караџић“ Неготин (Програмирање и Python-у).

КАТЕГОРИЈА 8. РАЗРЕДА:

1. МЕСТО са 200 поена, Милош Журкић, ОШ „Бранко Радичевић“ Неготин (Програмирање и Python-у).

Честитамо деци наше општине и њиховим менторима Младену Јовићу, Дејану Добрићу и Ивану Миловановићу

Општинско такмичење – Техника и технологија

ЧЕСТИТАМО УЧЕНИЦИ ТАМАРИ СТАНИСАВЉЕВИЋ И НАСТАВНИКУ МЛАДЕНУ ЈОВИЋУ НА ПЛАСМАНУ НА ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ТЕХНИКЕ И ТЕХНОЛОГИЈЕ

https://www.ngportal.rs/dobar-plasman-osnovaca-na-takmicenju-iz-tehnike-i-tehnologije/

„ДАН РОЗЕ МАЈИЦА“

Међународни дан против вршњачког насиља тј. „ДАН РОЗЕ МАЈИЦА“ је обележен и у нашој школи данас 28.2. у организацији чланова Тима за заштиту ученика од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања и Ученичког парламента. Ученици су учествовали у радионици у оквиру које су се путем видео материјала још једном подсетили на врсте насиља, како их препознати и како се заштитити од насиља. Предавање на дату тему су водили педагог школе, Сандра Салковић и наставница Санела Шћопуловић као председник Тима за заштиту од насиља и координатор Ученичког парламента. Ученици су на крају радионице написали поруке подршке својим вршњацима и послали их са балонима.